Elektronica Voor Jou

Maatwerk Woocommerce Webshop

Hoeveel webwinkels hebben we in Nederland? Het antwoord zal je verbazen. De teller staat aan het einde van dit jaar op 82,000. En dit aantal neemt jaarlijks toe.

Dit zegt wat over de digitale markt in Nederland. Het toont maar weer eens aan dat we een gunstig ondernemingsklimaat hebben. Ook suggereert het dat de concurrentie voor webshops enorm is. En dat is voor e-commerce ondernemers een flinke uitdaging.

Elektronica Voor Jou is een webshop die zich in dit speelveld bevindt. Ondernemer Simon Mars begon deze webwinkel op 15-jarige leeftijd. Inmiddels is zijn bedrijf uitgegroeid tot een “monster van een winkel”, zoals hij het zelf noemt.

 

Wat is de grootste uitdaging voor een ondernemer met een webwinkel?

“Je moet op alle fronten actief zijn. We moeten rekening houden met SEO, SEA, online marketing, optimalisatie van je website en de snelheid van je webpagina’s. Dit zijn allemaal factoren die belangrijk zijn voor een webshop.”

“We doen meer dan simpelweg elektronica aanbieden. Producten op de juiste en meest efficiënte manier aan klanten kunnen leveren, dat is wat wij willen.”

Welk verzoek hebben jullie bij Interly neergelegd?

“Elektronica Voor Jou is acht jaar geleden ontstaan. Sindsdien hebben we wel vier verschillende websites gehad. Het begon met een simpele, gratis versie. Als ik daar nu op terugkijk, stelde dat eigenlijk niets voor. De webshop bleef groeien, dus we zijn in 2019 met Interly om tafel gegaan om te kijken hoe we de site kunnen verbeteren.”

“Dat bleek geen optie te zijn. Het was beter om de webshop opnieuw vanaf de grond op te bouwen. Daar zijn ze toen mee begonnen. Sindsdien zijn we aan het tweaken en aan het verbeteren. En inmiddels kan ik wel zeggen dat we enorm zijn gegroeid.”

In hoeverre hebben jullie als webshop last van concurrentie?

“Dat valt best mee. We zijn geen standaard elektronica webshop. Onze producten zijn voor de industriële markt en voor hobbyisten. We zitten dus echt in een soort niche. En daarnaast zijn er in Nederland maar drie officiële resellers van de Raspberry Pi. Wij zijn er één van.”

 

Welke problemen lost Interly voor jullie op?

“Neem bijvoorbeeld WordPress. Dit programma heeft ontzettend veel plugins. In het verleden voegden we deze allemaal toe, met het idee dat de webshop hierop vooruit ging. Vervolgens bleek dat deze allemaal met elkaar conflicteren.”

“Bij Interly weten ze hoe ze dit moeten aanpakken. Zij bieden maatwerkoplossingen.  Wij hoeven dan bijvoorbeeld niet zelf met plugins aan de slag, maar laten het door hen doen. Dan weten we zeker dat het goed komt, in plaats van dat we zelf dingen gaan implementeren.”

Hoe vaak heb je contact met Interly?
“Best regelmatig. Soms via Whatsapp, als er snel iets geregeld moet worden. Als er echt iets aan de hand is, dan bel ik ze. Elektronica Voor Jou heeft ook een strippenkaart bij Interly. Dat is een pakket van bijvoorbeeld 10 tot 20 uur. Elke keer als we wat moeten sleutelen aan de site, dan kan ik de uren van de strippenkaart inzetten.”

Wat vind je van die strippenkaart?
“Als je af en toe wat dingen wil toevoegen aan je website, is het zeker handig. Met één strippenkaart kan je meerdere dingen laten bouwen. Dat is makkelijker dan dat je steeds losse facturen moet betalen.”

“Wil je iets groters uitbouwen, zoals bijvoorbeeld de menubalk op je website, dan is het makkelijker om een offerte aan te vragen. Sommige dingen kosten nou eenmaal meer tijd en zijn complexer om uit te voeren. In dit soort gevallen is een persoonlijke offerte beter.”

Hoe bevalt de samenwerking met Interly?
“Het contact verloopt goed. Wat vooral ook mooi is om te zien, is dat ze aan het groeien zijn. Net als Elektronica Voor Jou. We groeien samen als bedrijven en dat is altijd positief.”

“Soms als er wat is, dan loop ik ook gewoon bij ze binnen. Dat zegt wel wat over onze samenwerking. En daarnaast heb ik persoonlijk contact met veel van de jongens daar. Dat is top.”

Cases

plan een strategiesessie

Sparren over jouw project?

Wil je weten wat de mogelijkheden en kansen zijn? Plan een 1 op 1 in of neem contact met ons op.

Neem contact op